به پد بهداشتی که از نظر ظاهری همانند پوشک نوزادان و کوچکتر از آن است،و بانوان در دوران قاعدگی، برای کنترل ترشحات خود آن را در لباس زیر خود قرار می‌دهند. نوار بهداشتی‌های امروزی معمولاً استریل هستند و از پوششی از الیاف مصنوعی و توده‌ای پنبه و مواد جاذب درون آن تشکیل می‌شوند. نوع امروزی نوار بهداشتی تا مدت‌ها در ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه مورد استفاده نبود و زنان از پنبه و پارچه‌ای که در زیر آن قرار می‌دادند یا از تا نمودن یکپارچه به‌طوری که مانع رسیدن خون به بیرون از لباس باشد استفاده می‌کردند و هربار آن را شسته و اتو می‌کردند استفاده از این پارچه‌ها به صورت مکرر و با گذشت زمان باعث بیماری‌های عفونی مختلفی در زنان شد به گونه ای که قبل از تولید و عرضه نوار بهداشتی‌ها امید به زندگی زنان و میانگین طول عمر آنها نسبت به زمان حال کم‌تر بود. بعدها نیز انواع دیگر نوار بهداشتی تولید شد از میان آنها می‌توان به کاپ (فنجان)های قاعدگی و همین‌طور تامپون‌ها اشاره کرد که هر دو ی این محصولات بهداشتی در داخل مهبل قرار داده می‌شوند و مانع نشت خون می‌شوند

دستمال توالت داریما

 

اهمیت انتخاب نواربهداشتی مناسب

«هر خانم در عمر خود به‌طور میانگین 12000عدد، نواربهداشتی استفاده می‌کند.» همین جمله اهمیت نواربهداشتی را از نظر سلامتی و اقتصادی نشان می‌دهد. همه بانوان در دوران بلوغ برای اولین‌بار با پریود، دوران قاعدگی و نواربهداشتی آشنا می‌شویم. احتمالاً اولین‌باری که یک بسته نواربهداشتی یا پد بهداشتی را از نزدیک می‌بینیم، در همین دوران است.

تابه‌حال با خودتان فکر کردید چند مدل نواربهداشتی در دنیا وجود دارد؟ چه تفاوتی با هم دارند؟ راه‌های استفاده از نواربهداشتی چیست؟ و چطور باید نواربهداشتی مناسب بدن خود را انتخاب کنیم؟ آشنایی با انواع نواربهداشتی و کاربرد هر کدام به انتخاب نواربهداشتی مناسب فیزیک و فیزیولوژی بدن کمک می‌کند
اگر یک دختر نوجوان کنجکاو باشید، حتماً می‌خواهید بدانید نواربهداشتی چیست و چگونه استفاده میشود .
«نواربهداشتی» یا «پد بهداشتی» یک پدِ جاذب است که برای جذب خون قاعدگی در طول پریود، روی لباسِ زیر خود بپوشید. نواربهداشتی عمدتاً از نوعی پارچه نخی یا پنبه‌ای بهداشتی ساخته شده تا از ایجاد بثورات و تحریکات پوستی جلوگیری کند. نواربهداشتی انواع و اندازه‌های مختلفی دارد. بسته به میزان خون‌ِ قاعدگی و ترجیح خود، باید نواربهداشتی با ضخامت، طول و قدرت جذب مناسب انتخاب کنید. اما نگران نباشید، با اطلاعتی که به شما میدهیم شما را کمک خواهیم کرد تا متوجه شوید کدام نواربهداشتی مناسب شماست

انواع نوار بهداشتی

امروزه نوار بهداشتی بنا بر نیازها ی مختلف بانوان در اندازه و شکلها و جذبهای مختلف تولید میشود که شامل
نواربهداشتی معمولی (سایز بزرگ و کوچک)
نواربهداشتی بالدار( بالدار روزانه- بالدارایرلد- بالدارفلاف – بالدار مسافرتی- بالدار مشبک- بالدار شب
پدها(پد روزانه – پد شبانه – پد مشبک )

به‌جز نخ‌پنبه، از نوعی پلیمر (پلی‌اتیلن) هم در تهیه نواربهداشتی استفاده می‌شود که به آن اصطلاحاً نواربهداشتی مشبک می‌گویند. نواربهداشتی مشبک، نسبت به نواربهداشتی پنبه‌ای، قدرت جذب بیشتری دارد و چون ترشحات را به‌طور کامل جذب می‌کند، احساس خیسی و رطوبت نمی‌کنید. بنابراین، برای وقت‌هایی که نمی‌توانید برای مدت طولانی نواربهداشتی خود را تعویض کنید، از نواربهداشتی مشبک استفده کنید. چون رطوبت، یکی از عوامل اصلی ایجاد عفونت‌های قارچی ناحیه تناسلی است.

جواب این سوال به شما بستگی دارد. باید ببینید به کدام حساسیت دارید و با کدام احساس راحتی بیشتری می‌کنید. به‌طور کلی در تهیه نواربهداشتی‌های مشبک از مواد ضد حساسیت استفاده می‌شود. اما ما توصیه می‌کنیم، روزهای آخر قاعدگی که خونریزی کمتری دارید، از نواربهداشتی مشبک استفاده نکنید. چون به‌خاطر سفتی و خشکی بیش از حد آن، دچار تحریک و سوزش می‌شوید.

نواربهداشتی را صحیح قرار می‌دهید، می‌توانید از راهنمای زیر کمک بگیرید:

1.کاغذِ چسب زیر نواربهداشتی را جدا کنید و آن را روی لباس زیر خود قرار دهید.
2. کاغذ چسب بال‌های دور طرف نواربهداشتی را بکنید و بال‌ها را زیر هر دو طرف لباس زیر خود محکم بچسبانید.

حتماً با خودتان می‌گویید این حرف‌ها که دیگر گفتن ندارد، می‌کنی و دور می‌اندازی! اما دور انداختن صحیح نواربهداشتی به‌اندازه استفاده آن اهمیت دارد. چون با این‌کار به شناسایی، تفکیک و جمع‌آوری زباله‌های بهداشتی کمک می‌کنید. برای این کار:

1.ابتدا بال‌های آن را به‌آرامی جدا کنید.
2.پد را از روی لباس زیر خود بردارید.
دقت کنید که چسب نواربهداشتی را به‌زور نکنید یا آن را نکشید چون ممکن است پاره شود یا بدتر به لباس زیر شما بچسبد.

هر چند وقت یک بار باید نواربهداشتی را عوض کنیم؟

در دوران قاعدگی، علاوه‌بر خون، مخاط و سایر ترشحات هم از بدن شما دفع می‌شود. این مواد نباید برای مدت طولانی با پوست بدن در تماس باشند. برای آسایش و جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند، باید هر چند ساعت یکبار پد بهداشتی خود را تعویض کنید. علاوه‌براین، نواربهداشتی مانند هر کالای بهداشتی دیگری یک عمر مفید و تاریخ انقضاء دارد. اگر در زمان مناسب، نواربهداشتیِ جدید و تمیز جایگزین نشود، خراب شده و در مواقعی تاروپود آن جدا می‌شود یا ممکن است خارش بگیرید. اگر می‌پرسید هر چند ساعت یک بار باید نواربهداشتی خود را عوض کنیم؟ بهتر است، هر ۴ تا ۵ ساعت، یک دفعه این‌کار را انجام دهید.

در دوران پریود چه پدهای بهداشتی استفاده می شود؟

معمولاً بخش محصولات بهداشتی فروشگاه‌ها، مملو از انواع نواربهداشتی در طرح، رنگ، سایز و کاربردهای مختلف است. همه آن‌ها به‌درد شما نمی‌خورند و قرار نیست همه را بخرید تا ببینید کدام مناسب بدن شماست. نواربهداشتی‌های موجود در بازار به‌طور کلی به چند دسته زیر تقسیم می‌شوند:

نواربهداشتی و پدهای بالدار
نواربهداشتی ساده و پدهای ساده
نواربهداشتی‌های شبانه (ویژه شب)
نواربهداشتی چند بار مصرف
نواربهداشتی و پد معطر
نواربهداشتی مسافرتی
پد روزانه
تامپون

نوار بهداشتی و پدهای بالدار

رایج‌ترین نوع پدهای بهداشتی، نواربهداشتی بالدار است که طرفداران بسیاری دارد. این نوع نواربهداشتی، به‌خاطر استفاده آسان و احتمال نشتی پایین محبوب شده. تقریباً می‌توان گفت اگر به‌طور صحیح و در اندازه مناسب استفاده شود، لباس زیر را کثیف نمی‌کند. چون، چسب‌های بال نوار به لباس زیر شما چسبیده و مانع جابه‌جایی نواربهداشتی و نشت خون از کناره‌ها می‌شود.
وبا خطوط هدایت کننده از تمرکز مایعات در مرکز پد جلوگیری میکند.قدرت جذب بالا و داشتن رویه مشبک از ویژگی های این نوع پدها هستند.

نوار بهداشتی ساده

اگر به پلاستیک نواربهداشتی بالدار حساسیت دارید یا عرق‌سوز می‌شوید، نواربهداشتی ساده انتخاب مناسبی برای شماست. البته چون بال ندارد و نمی‌توانید آن را روی لباس زیر خود محکم کنید، ممکن است جابه‌جا شود و لباس‌تان کثیف شود.

نواربهداشتی ویژه شب

این نوع نواربهداشتی، مناسب خونریزی سنگینِ اوایل قاعدگی است. بیشتر حجم خون ابتدای پریودی، شب‌ها دفع می‌شود و ممکن است صبح بیدار شوید و از دیدن رختخواب کثیف خود، حالتان حسابی گرفته شود. مزیت نواربهداشتی ویژه شب، ابعاد بزرگ و قدرت جذب بسیار بالا و صخامت زیاد است. با تهیه نواربهداشتی ویژه شب، می‌توانید با خیال تخت، تا خود صبح بخوابید. وبا خطوط هدایت کننده از تمرکز مایعات در مرکز پد جلوگیری میکند.قدرت جذب بالا و داشتن رویه مشبک از ویژگی های این نوع پدها هستند.

نواربهداشتی چند بار مصرف

هر زن در هر دوره پریودی خود ۲ تا ۳ بسته نواربهداشتی مصرف می‌کند و سالانه ۹.۰۰۰ تن زباله نواربهداشتی تولید می‌شود. تجزیه یک نواربهداشتی ۵۰۰ تا ۸۰۰ سال طول می‌کشد. چون پلاستیک مورد استفاده برای ساخت نواربهداشتی زیست‌تخریب‌پذیر نیست و منجر به خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی می‌شود. راهکار حامیان محیط زیست برای کاهش پسماندهای ناشی از نواربهداشتی، استفاده از نواربهداشتی‌های چندبار مصرف است. نواربهداشتی‌های چندبار مصرف، قابل شستشو هستند و می‌توانید چندین بار از هر کدام استفاده کنید. از نظر اقتصادی هم به‌صرفه هستند و چون در ساختار آن‌ها مواد شیمیایی به‌کار نرفته، ایجاد حساسیت نمی‌کنند.

نوار بهداشتی معطر

پارچه نواربهداشتی معطر یک رایحه ملایم دارد که استشمام آن احساس خوبی به شما می‌دهد. اما ممکن است، ایجاد حساسیت و تحریک کند.

نوار بهداشتی مسافرتی

زنان می‌دانند که نواربهداشتی مسافرتی یکی از بهترین ابداعات تاریخ بشر است. این نواربهداشتی‌ها، آن‌قدر کم‌حجم و سبک هستند که حتی در جیب شلوار هم جا می‌شوند. از آن‌ها می‌توانید در مسافرت، محل کار، دانشگاه و حتی خانه هم استفاده کنید. مهم‌ترین مزیت نواربهداشتی‌های مسافرتی، بسته‌بندی پلاستیکی آن‌هاست که به حفظ بهداشت و راحتی دورانداختن آن‌ها کمک می‌کند. نواربهداشتی‌های مسافرتی انواع مختلفی دارند و می‌توانید نمونه‌هایی پیدا کنید که ضخامت کم اما قابلیت جذب فوق‌العاده‌ای دارند.

نوار بهداشتی روزانه

اگر دنبال یک نواربهداشتی سبک و راحت برای استفاده روزانه می‌گردید، هنگام خواندن لیبل نواربهداشتی به کلمه «روزانه» توجه کنید. از نواربهداشتی یا پدهای روزانه، معمولاً برای اواخر قاعدگی یا جذب ترشحات روزانه استفاده می‌شود. این پدها، هنگام خونریزی شدید، پاسخگوی نیاز شما نیستند.

تامپون 

اگر شناگر هستید یا اهل ورزشید اما با نواربهداشتی احساس راحتی نمی‌کنید، تامپون تهیه کنید. تامپون، نوعی نواربهداشتی است که داخل واژن قرار می‌گیرد و مانع از نشت خون می‌شود. تامپون‌ها اغلب ضد حساسیت هستند و قدرت جذب بالایی دارند. اما برخلاف نواربهداشتی‌های معمولی ‌می‌توانید هر ۸ ساعت یکبار آن‌ها را تعویض کنید.

چطور نواربهداشتی مناسب انتخاب کنیم؟

هنگام تهیه نواربهداشتی مناسب، اولین چیزی که باید بدانید این است که هیچ درست و غلطی در انتخاب نواربهداشتی وجود ندارد. نه‌تنها واکنش بدن هر زنی در دوران قاعدگی با زن‌های دیگر متفاوت است بلکه هیچ دو قاعدگی‌ای برای یک زن، شبیه هم نیستند. به‌همین دلیل، بازار پر از نواربهداشتی‌های مختلف و متنوع است. توصیه‌های ما به شما:

اگر نواربهداشتی شما سریعاً پر می‌‌شود، یک سایز بزرگتر را امتحان کنید.
اگر پس از چند ساعت از شروع پریودی یا در طول قاعدگی، خونریزی زیادی ندارید، یک نواربهداشتی ساده روزانه یا تامپون بگذارید.
میزان ترشحات و خونریزی در طول قاعدگی یکسان نیست. بنابراین استفاده از یک نوع نواربهداشتی در همه روزها، منطقی به‌نظر نمی‌رسد.
دو نوع نواربهداشتی تهیه کنید؛ یک مدل برای روزهایی که خونریزی سبک دارید و یک مدل جاذب برای روزهایی که خونریزی شما سنگین‌تر است.
اگر نگران کثیف‌کردن ملافه رختخواب خود هستید، از نواربهداشتی ویژه شب استفاده کنید.
ترشحات و خون بعضاً بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کنند که ممکن است شما را آزار بدهند. از نواربهداشتی‌های کیپ که حاوی پودر ضدبو و آنتی‌باکتریال هستند استفاده کنید.

×